Mästerkocken Richard Waje har huserat på Marstrand i över 28 år. Han har med stor succé drivit Lasse-Majas Krog i över 14 år och har tidigare varit köksmästare på ett flertal toppkrogar både på Marstrand och i Göteborg. I Göteborg driver han även Brasserie Lipp och Bellora, begge på Avenyn.

Waje´s mat

Richards syn på livet och på mat är att kvalitet lönar sig och kockarna på Lasse Maja lagar vällagad, välsmakande men samtidigt hälsosam mat. Detta kombinerar härliga servitriser med goda viner från en vinlista Richard själv valt med stor omsorg. Specialområdet är fisk och han ger sig gärna ut på en fisketur med sin båt för att fånga lunchfisk till krogen.

Kokböcker

Richard har även utgivit flera kokböcker – bl.a. ” ÄT MIG”, en fiskkokbok, som vann pris som Skandinaviens bästa kokbok i alla kategorier på Världsmässan för kokböcker i Frankrike 1999. Senare utkom kokboken ”Baja California” där han funnit inspiration från Mexico. Båda böcker kan naturligtvis köpas signerade på Lasse Maja.

Fisketurer

Richard Waje ordnar fisketurer för privatgrupper och företag, fångsten tillbereds efteråt på Lasse Majas krog.

Här syns två fina lubbar som är fångade på 400 meters djup.

Priser

Västra Gastronomiska Akademins Stora Pris 2010 gick till Richard Waje. ”För framstående gastronomisk gärning, präglad av respekt för råvarornas karaktär, öppenhet för impulser från andra matkulturer och kreativ förmåga till förnyelse” lyder Akademins motivering.

Media

Richard har medverkat i många olika TV- och radioprogram, senast var han med och tävlade i Kockarnas Kamp mot flera av sveriges bästa kockar och tog sig hela vägen till final.

 

 
Skriv din text här